Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Webinaari: Miten hyödynnän simulointia liiketoiminnan mahdollisuuksien kartoittamisessa? (Talgraf)

18.11. klo 09:00 - 16:00

Liiketoiminnan eri mahdollisuuksien strateginen ja operatiivinen suunnittelu ovat usein eri käsissä, samoin kuin myös tekninen rakennesuunnittelu ja investointibudjettien laatiminen. Vaikka osaoptimoinnin näkökulmasta kaikki menisikin hienosti esim. investointien rahoitussuunnittelua myöten, silti monesti budjetit ylittyvät ja aikataulut pettävät.

Vaikka Talgrafin kassaennustetyökalu tekee kaksi kolmesta automaattisesti – tuo tiedot kirjanpidosta ja luo nykyiseen talouskuntoon pohjaavat tulos-, tase- ja kassaennusteet – on edessä edelleen se tosiasia, että taakse jääneestä vanavedestä ei aina voi johtaa tulevaa. Siksi Talgrafin kassaennustetyökalusta tulee ottaa käyttöön kolmas vaihe: toiminnan muutosten, investointien ja rahoitushuollon simulointi.

Strategioiden, liiketoiminnan mahdollisuuksien ja investointien talousmallintaminen kompastuu yleensä kahdenkertaisen kirjanpitomatematiikan puuttumiseen.

Yli 6.000 yksityisen, julkisen sekä kolmannen sektorin talousmallinnettua-casea osoittavat, että läheskään aina erikseen laaditut investointi-, sopeutus- ja rahoitus- sekä kassabudjetit eivät toteudu niin kuin etukäteen on ennustettu. Ennustevirheet johtuvat 80 %:sti siitä, että erillislaskelmista puuttuvat kahdenkertaiseen kirjanpitomatematiikkaan pohjaavat synkronoinnit. Budjettien pettämisistä vain 20 % johtuu täysin ennakoimattomista force majeur -esteistä, onnettomuuksista, lakoista tai siitä, että kysyntä ei käyttäydykään odotusten mukaisesti.

Koulutuksessa käydään läpi niitä tekijöitä, jotka ovat taustalla vaikuttamassa strategian, investoinnin tai muunlaisten liiketoiminnan mahdollisuuksien taloudelliseen onnistumiseen. Koulutuksen ytimenä on talousmallinnusmenetelmä, jolla voidaan estimoida kohti tulevaisuutta niin pitkälle kuin vain halutaan. Koulutuksessa kuulet myös, miksi kassavirtanäkökulman avulla voidaan muodostaa ehyt aikajanakuva menneisyydestä nykyhetken kautta tulevaan.

Toimitus- tai talousjohtaja, Business Controller tai konsultti: Talgrafin kassaennustetyökalu ja tämä webinaari tekee johtamiselle saman kuin urheilukellot kuntoilulle – poistaa siitä mutun.

Miten hyödynnän simulointia liiketoiminnan mahdollisuuksien kartoittamisessa – koulutuksen sisältö

Liiketoiminnan mahdollisuuksien, Strategioiden, visioiden ja investointien talousmallintamisen kompastuskivet

  • Mitä yhteistä on budjetit ja aikataulut ylittäneillä investoinneilla?
  • Kahdenkertaisen kirjanpitomatematiikan aukoton luonnonlaki talousmallintamisessa.

Kassavirtatulos visioiden, strategioiden sekä investointien talousmallintamisessa

  • Miten kassavirtatuloksen avulla pystytään talousmallintamaan visioita, strategioita ja investointeja niin, ettei yrityksen kassa kuihdu tulevaisuudessa?

Investointien, strategioiden ja visioiden onnistumisen tekijät liiketoiminnan mahdollisuuksien kartoittamisessa

  • Miten saadaan reaaliaikainen seuranta talouden näkökulmaan?
  • Kassavirtatuloksen toteumagraafi vs. etukäteen simuloitu kassavirtavisiograafi – Mitä nämä kertovat?

Kouluttaja LJK Riku Lehtinen

Kassavirtajohtamisen ammattilainen Riku Lehtinen ja Kassaennuste.

Riku Lehtinen, pääanalyytikko, LJK, Strategic Accounting Finland Oy
0400 22 55 77, riku.lehtinen@strategicaccounting.fi, Kaupunkikartano, Ruokorannantie 15, 20900 Turku

Kouluttajana toimii LJK Riku Lehtinen. Hän on Suomen kokeneimpiin kuuluva liikkeenjohdon konsultti, erityisalueenaan talousmallinnus jo vuodesta 1976 lähtien. Riku on pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja Strategic Accounting Finland Oy:ssa, sekä Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n jäsen.

Riku Lehtinen on analysoinut neljällä eri vuosikymmenellä yli 6.000 yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin talousyksikön kassavirtojen käyttäytymistä kaikilta toimialoilta ympäri maailmaa – johtamisen, markkinoinnin, tuotannon ym. prosessien, investointien, sopeutusten, erilaisten kannustinjärjestelmien, omistajan vaihdosten, konsernikokonaisuuksien ja niiden osien jne. näkökulmista.

Palautteita aiemmista koulutuksista

”…Neljäkymmentä yritysvuotta on tehnyt yrityssuunnittelija, liikkeenjohdon konsultti Riku Lehtisestä taloussimulaation ja kassavirtamallintamisen maailman huipun…”. – Turun Sanomat 16.5.2016.

”Esiintyjän ammattitaito suorastaan huokui seminaarissa ”ruudun läpi”.” – Webinaaripalaute

”Eloisa ja selkeä kouluttaja, joka osaa yksinkertaistaa monimukaisiakin kokonaisuuksia.” – Useimmin saaduista palautteista kiteytetty yhteenveto.

”Persoonallinen, ammattitaitoinen ja hyvä koulutus.”

”Erityismaininta kalvojen (joita oli paljon, niinkuin tekstiäkin) korostamisesta ”keltakynällä”. Hyvä tekniikka, jonka avulla oli helppo seurata esitystä.”

Koulutuksen hinta ja ilmoittautuminen

Ilmoittautumiseen pääset alla olevasta linkistä. Koulutukseen ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti ja tarkemmat tiedot noin viikkoa ennen koulutusajankohtaa. Osallistumislinkki webinaariin lähetetään sähköpostitse koulutuspäivän aamuna.

Koulutuksen hinta:

  • Talgrafin koulutuslisenssiläisille maksuton
  • Muille 590 € / hlö (+alv)

Lisätietoa tarvittaessa info@talgraf.fi

Ilmoittaudu koulutukseen

Tiedot

Päivämäärä:
18.11.
Aika:
09:00 - 16:00
Kotisivu:
https://bit.ly/3nhDP8u

Tapahtumapaikka

Verkkokoulutus

Järjestäjä

Talgraf
Sähköposti:
info@talgraf.fi
Liity kassavirta-akatemiaamme