Strategic Accounting on ollut mukana luomassa suunnitelmaa Stockmannin liiketoimintojen kehittämiseksi.

“Stockmann on mahdollista pelastaa”, Suomen kokenein myynnin kouluttaja Mika D. Rubanovitsch sanoo.

“Mutta se ei tapahdu vain myymällä omaisuutta. Yrityksen pitää uudistua, kehittää liiketoimintaa. Kuunnella joka päivä ostokäyttäytymisen muutosta ja toimia sen mukaan”, hän sanoo.

Stockmannin johto kertoi hhuhtikuussa 2020 yhtiön saneerauksesta. Rubanovitsch huolestui. Hän pelkäsi, että yhtiö laitetaan lihoiksi vanhojen velkojien vaatimuksesta. Hän loi suunnitelman, jossa arvokas säilyttäisiin, mutta turhasta luovuttaisiin.

Kun Strategic Accounting (SAF) sai kuulla Rubanovitschin suunnitelmasta, he tarjoutuivat avuksi. SAF mallinsi suunnitelman kassa- ja tasevaikutukset ja auttoi kehittämään kokonaisuunnitelmaa kassan näkökulmasta.

Yhdessä he hioivat polun, joka takaisi Stockmannin kassavarojen riittävyyden, mutta myös yrityksen strategisen kehittämisen.

Suunnitelman keskeiset osat ovat:

  1. Stockan perusta jatkossa on kiinteistösijoitusyhtiö.
  2. Luovutaan ”maakunnan” tavarataloista, omista brändeistä ja Lindexistä.
  3. Jäljelle jätetään vain Helsingin Mannerheimintien tavaratalo.
  4. Helsingin tavaratalosta vuokrataan tilat kerros kerrallaan maailman merkkibrändeille, esimerkiksi Inditex, Nike jne.
  5. Koronaturvallinen kertarysäysale kaikissa Stockan tavarataloissa tukena yksi verkkobrändi: Hullutpäivät.fi.
  6. Hullutpäivät.fi:stä tehdään kaikkien aikojen houkuttelevin ja toimivin verkkobrändi.

Suunnitelma veisi Stockmannia monta askeletta kohti digitaalisuutta.

Suunnitelman mukaan Stockmannin kassavirtatulos kääntyisi tänä vuonna positiiviseksi. Tavaratalokiinteistöjen myynnistä saaduilla varoilla yritys voisi keventää velkataakkaansa.

“Toivon suunnitelman tuovan yhtiön hallitukselle uusia, toteuttamiskelpoisia ajatuksia, jotta heillä on enemmän valinnanvaraa”, mallinnuksen tehnyt SAF:n pääanalyytikko Riku Lehtinen sanoo.

Lehtinen toi suunnitelmaan ajatuksen ylimääräisistä Hulluista Päivistä. Tämä tulisi toteuttaa jo kesällä, sillä yhtiöllä on liikaa pääomia kiinni varastossa.

“Ymmärrykseni mukaan Stockmann ei käänny pelkästään omaisuuden myynnillä ja velkojen leikkauksella. Sen tulee nopeasti löytää uutta tulovirtaa.”

Haluatko lukea koko raportin? Täytä alla olevaan lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle linkin raporttiin:

Tilaa koko raportti

    Haluatko, että mallinnamme yrityksesi strategiset vaihtoehdot? Laita viestiä toimitusjohtaja Pekka Kotiaholle (pekka.kotiaho@strategicaccounting.fi, 040 759 5176).