top of page
  • Strategic Accounting

Mikä ihmeen kasvinkumppani?

Päivitetty: 13. lokak. 2022

Strategic Accounting Finland Oy:n (SAF) juuret ovat kassavirtajohtamisessa. Kassavirta yhdistää tuloslaskelmaan ja taseeseen piiloutuneen tiedon siitä miten paljon yritys on tuottanut rahaa. SAF:n kehittämä mittari, kassavirtatulos (KVT), kertoo yksiselitteisen totuuden yrityksen suorituskyvystä. Vaikka olemme ylpeitä ainutlaatuisesta mittaristamme, on välttämätöntä katsoa lukujen taakse toimintaan ja etenkin johtamiseen. Kokemuksemme perusteella johtaminen on keskeisin yrityksen menestystekijä.


Jim Collins tutkii kirjassaan Hyvästä paras kysymystä miksi jotkut yritykset menestyvät ja toiset eivät. Kirjassa esitetään menestykselle useita syitä, mutta suomalaisittain yllättävää on, että tekniikka tai digitalisaatio ei ole oikotie onneen. Sen sijaan johtaminen, ihmiset ja tosiasiat ovat menestyksen rakennuspalikoita.

Menestys ei synny hetkessä, vaan siihen kasvetaan. Olemme saaneet nauttia jääkiekon kultavuosista, mutta osa meistä muistaa kuitenkin ajan, jolloin lähdettiin häviämään mahdollisimman vähän. Voittamisen kulttuurin rakentaminen edellyttää oikeita ihmisiä, julmienkin tosiasioiden tunnustamista ja kypsää johtajuutta. Toisin kuin tänä henkilökohtaisen brändäyksen aikana voisi ajatella, voittava johtaja on ihmisenä vaatimaton, mutta hänellä on ammattilaisen rautainen tahto.


Uskomme, että johtajaksi voi kasvaa ja kehittyä kokemuksen karttuessa. Toimitusjohtajan tehtävä on yksinäinen rooli ja siksi SAF haluaa olla mukana kasvussasi kohti kypsää ja kestävää johtajuutta. Kasvamme kanssasi myötä ja vastoinkäymisissä, tätä on olla kasvinkumppani.


Kari Kuusisto

Toimitusjohtaja Strategic Accounting Finland Oy

Comments


bottom of page