Helsingin Sanomat Riku Lehtisestä: “Yhden sortin kassavirtauskovainen”

Helsingin Sanomat uutisoi Strategic Accountingin toteuttamasta suuryhtiöselvityksestä.
“Yritysten tulosten paranemisesta on viime aikoina ollut paljon uutisia. (Riku) Lehtisen Strategic Accounting -talousmallinnusyhtiön tuoreen selvityksen mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden kassavirrat ovat parantuneet peräti 24 prosenttia vuodessa.”
Lehti kertoo, että viime vuosikymmeninä kassavirran merkitys on korostunut yhtiöitä arvioidessa.
“Kassavirta on tärkeä, koska lopulta tilillä olevat varat kertovat yrityksen omistajille armotta sen, onko yrityksellä toimintaedellytyksiä.”
Lehden mukaan sijoittajien keskuudessa puhutaan jopa ”kassavirtauskovaisista”. Näiden mielestä kassavirran tutkiminen on keskeistä yhtiön tunnuslukuja arvioitaessa.
“Lehtinen on yhden sortin kassavirtauskovainen. Hän kertoo 40-vuotisen työuransa ajan vaalineensa professori Eero Arton (1930–2004) tutkimusperintöä.“
“Artto oli opettanut Lehtiselle, kuinka esimerkiksi amerikkalaisen energiayhtiö Enronin kassavirtoja sen konkurssia edeltäneiden kymmenen vuoden ajalta tutkimalla saattoi hyvin nähdä yhtiön olevan tuhon tiellä, vaikka sitä kirjanpitoskandaalin avulla ei tuotu julki.”
”Enronin avulla professori Artto osoitti, kuinka tuloslaskelmat voivat pohjautua uskoon, taseet toivoon, mutta todellisinta totta kirjanpidoissa ovat kassavirrat”, Lehtinen sanoo Helsingin Sanomien mukaan.
Strategic Accounting on tänä vuonna perustettu pienehkö kolmen osakkaan yhtiö, joka myy talousmallinnusta.
Sen pohjana on Riku Lehtisen pitkä ura, jota hän aiemmin harjoitti Tuloksentekijät-yrityksessä.
Lue koko juttu Helsingin Sanomista.